Πε. Μαρ 28th, 2024

«Οργώνει» την Ελλάδα ο Παύλος Μαρινάκης – Τα χρίσματα και η γραμμή Μαξίμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Μαρινάκης έχει ήδη βρεθεί σε 10 νομούς της χώρας και 10 Δήμους της Αττικής.

Έχει μάλιστα διευρύνει την παρουσία του κόμματος αφού εκτός από «παραδοσιακές» περιοδείες πηγαίνει σε μέρη που δεν αποφάσιζαν εύκολα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας να πάνε στο παρελθόν.

Ήδη έχει βρεθεί στη Θεσσαλονίκη -και μάλιστα τρεις φορές-, στην Αχαΐα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τη Βοιωτία, την Αρκαδία, την Κορινθία, τον Έβρο, την Κοζάνη και την Καστοριά, ενώ εντός των ορίων του Λεκανοπεδίου έχει επισκεφτεί τη Σαλαμίνα, τον Αγ. Ιωάννη Ρέντη,  το Παλαιό Φάληρο, το Γαλάτσι, την Κυψέλη, το Μαραθώνα, το Περιστέρι, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, τις Αχαρνές.

Συνεχίζοντας την παράδοση που καθιέρωσε ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, βρίσκεται, όπως συνηθίζει να αναφέρει σε δηλώσεις του, «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά». Οι επισκέψεις του έχουν τόσο θεσμικό όσο και κοινωνικό χαρακτήρα. Καταγράφει προβλήματα, συναντά φορείς, επισκέπτεται νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, συλλόγους, επιμελητήρια και φυσικά αυτοδιοικητικούς.

Το βασικότερο κομμάτι των επισκέψεών του -τις οποίες πραγματοποιεί με συνοδοιπόρο το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη- αφορά την καταγραφή των προβλημάτων, της πορείας των έργων υποδομής, τις εκκρεμότητες και τα ζητήματα κατοίκων και αυτοδιοικητικών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων εκδηλώνονται διαθέσεις για πιθανές υποψηφιότητες ή χρίσματα αλλά ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το προνόμιο αυτών των αποφάσεων -οι οποίες θα ληφθούν σε ικανό χρόνο πριν τις εκλογές- ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι αλήθεια ότι σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη έχουν μπει σε προεκλογικό κλίμα, με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Σε σχέση με τα χρίσματα, όπως πρώτοι είχαμε γράψει, δε θα ανοίξουν από την Πειραιώς τα χαρτιά τους σε πρότερο χρόνο καθώς αποτελεί σκληρή «γραμμή» του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη ξεκινήσει η οποιαδήποτε εσωστρέφεια.

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος συναντά επιμελητήρια και παραγωγικούς φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα με το συνολικό project των περιοδειών του κόμματος να παρακολουθείται στενά από τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της Εφημερίδας Παραπολιτικά