Πα. Μαρ 29th, 2024

Επίσημη επίσκεψη του δημάρχου Μυκόνου στην Αλβανία – Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και η θερμή υποδοχή από τους τοπικούς φορείς

Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Τιράνων κ. Erion Veliaj που φέτος έχουν αναδειχθεί σε European Youth Capital 2022.

Επί τη ευκαιρία λοιπόν, είχε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, την Ελληνίδα Πρέσβη, τους δημάρχους Τιράνων και Αυλώνας. Ο δήμαρχος βρέθηκε στην Αλβανία με την ιδιότητα Αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης εκδήλωσης «ResiliEurope», που πραγματοποιήθηκε στη Σκόδρα της Αλβανίας.

Στην ομιλία του τόνισε την αξία της ενίσχυσης για συνεργασία και της ύπαρξης κανόνων που θα σέβονται όλα τα κράτη.  Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj, συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει μία απευθείας αεροπορική γραμμή από Τίρανα προς Μύκονο, καθώς και στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα, που θα μπορούν απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων της Αλβανίας να κάνουν την πρακτική τους στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου του νησιού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο  Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης  Αλβανίας Αναστάσιο, όπου έγινε αναφορά στη δύσκολη διεθνή συγκυρία και στο σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου στη γειτονική χώρα.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στην Αλβανία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αυλώνας Dritan Leli, και το Δήμαρχο Σελενίτσας Pellumb Binaj . Μίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε ζητήματα τοπικής ανάπτυξης με έμφαση τον τουρισμό, αλλά κυρίως για την απλοποίηση διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας όσον αφορά την εξυπηρέτηση των Αλβανών που διαβιούν στη Μύκονο.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να έχουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με άμεσο αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.