Πε. Μαρ 28th, 2024

Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη

Για την πορεία του στην Τοπική αυτοδιοίκηση από το Δήμο Πεύκης, μέχρι σήμερα που βρίσκεται στη θέση του Περιφερειάρχη της Αττικής, αλλά και για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να έχει ο πρώτος και δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, τα έργα υποδομής, τις δράσεις πρόληψης και ασφάλειας, είχε την ευκαιρία να μιλήσει κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με σπουδαστές δημοσιογραφίας.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη σχολή New Media Studies, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ρόλο του Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, στη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση, καθώς και στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο οργάνωσης του κράτους στο οποίο, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει ένα κομβικό ρόλο».

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ανάμεσα σε νέα παιδιά γεμάτα κέφι και ενέργεια, που έχουν κάνει μια σημαντική επιλογή, να υπηρετήσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και μαζί με αυτό να υπηρετήσουν το ύψιστο δημοκρατικό αγαθό της πρόσβασης των πολιτών σε αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση, βασικό θεμέλιο της λειτουργίας κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στην Ελλάδα έχουμε ανάγκη από ένα μοντέλο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο. Σε ένα κόσμο που προχωρά με ταχύτητα, οφείλουμε να πετύχουμε το στόχο ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, μέσα και πόρους. Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη και με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην βελτίωση της καθημερινότητας του. Η συνεργασία μας με την κεντρική διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχής και σε καλά επίπεδα. Αυτό συμβάλει στην επίλυσή ζητημάτων που ταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες και βοηθά στη μετάβαση σε μια νέα εποχή» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι σπουδαστές διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους σε θέματα αυτοδιοίκησης στον Περιφερειάρχη και κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες για ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της Περιφέρειας, στη πρόληψη, τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, στην κλιματική κρίση καθώς και στη στελέχωση των υπηρεσιών της. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής της New Media Studies Γ. Αντωνακάκης, ο Καθηγητής Χ. Ράπτης καθώς και ο ιδρυτής της Σχολής Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ Χ. Σωτηρακόπουλος.