Πα. Μαρ 29th, 2024

Με οκτώ νέα πλυστικά οχήματα ενισχύεται ο τομέας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του στόλου στον νευραλγικό τομέα της Καθαριότητας από τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε σήμερα οκτώ νέα  πλυστικά οχήματα, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Αντιδημάρχου  Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα.

Πρόκειται για σύγχρονα οχήματα,  τρία μεγάλα και πέντε μικρότερα, τα οποία λόγω του ευέλικτου μεγέθους τους, έχουν άμεση  πρόσβαση σε στενούς και μικρούς δρόμους, με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερα  το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων.

Σημειώνεται, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει κι άλλα οχήματα για την ανανέωση του εξοπλισμού του τομέα Καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο τομέας Καθαριότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς  αφορά στη βελτίωση της  καθημερινότητας των Πειραιωτών. Παραλάβαμε σήμερα οκτώ νέα πλυστικά οχήματα, πέντε μικρά για τις γειτονιές και τρία μεγαλύτερα για το κέντρο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο του τομέα Καθαριότητας. Οι  παράγοντες που παίζουν ρόλο για μια καθαρή πόλη είναι τρείς: η διοίκηση, το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός.  Καταβάλλουμε λοιπόν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είναι ο Πειραιάς όσο γίνεται πιο καθαρός, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν σταματά ποτέ  με  θετικά αποτελέσματα, καθώς είμαστε πλέον μία αρκετά καθαρή πόλη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημειακά προβλήματα.  Εκσυγχρονίζουμε και ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας, με στόχο να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, να δίνουμε στους εργαζόμενους όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να δουλέψουν, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε με επιμονή και σχέδιο τη «μάχη»  για έναν πιο καθαρό Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Πέραν  της σωστής αποκομιδής των απορριμμάτων και  της οδοσάρωσης που πραγματοποιείται σε όλες τις γειτονιές της πόλης, στον προγραμματισμό  της Διεύθυνσης Καθαριότητας  έχουμε εντάξει και εντατικά πλυσίματα δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών, αλλά και όλων των κάδων απορριμμάτων.  Αυτά τα οχήματα που παραλάβαμε θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση αυτού του τομέα της καθαριότητας. Με τα οκτώ πλυστικά μηχανήματα πέντε μικρά και  τρία πιο μεγάλα, «θα επισκεφτούμε» όλες τις γειτονιές της πόλης μας».