Πε. Απρ 25th, 2024

Δυναμικό «παρών» Μπακογιάννη σε συγκέντρωση στη Φλωρεντία υπέρ της Ουκρανίας

Τη φωνή του με εκατοντάδες πολίτες της Φλωρεντίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ένωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, που βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλωρεντία, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου, ήταν ο μοναδικός από τους ομολόγους του που προσκλήθηκε από τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα να πάρει μέρος στη διαδήλωση. 

Παίρνοντας το λόγο, απευθύνθηκε στο πλήθος -που στεκόταν εκεί με πολύχρωμες σημαίες υπέρ της ειρήνης- και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα, εκπροσωπώντας την πόλη της Αθήνας:

«Οι Αθηναίοι πολίτες σας χαιρετούν! Όσο εμείς βρισκόμαστε εδώ, εκείνοι από την κεντρική πλατεία του Συντάγματος, ενώνουν τις φωνές τους με τις δικές σας φωνές, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο, ισχυρό μήνυμα για ειρήνη και δημοκρατία. Οι πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, από κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη, στέκονται αλληλέγγυοι με τους πολίτες της Ουκρανίας, με τους πολίτες του Κιέβου, και στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου, κατά του δεσποτισμού, κατά της βαρβαρότητας. Ένα μήνυμα για το μέλλον», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων. Ο κ. Μπακογιάννης διαχώρισε τον ρωσικό λαό από τις ενέργειες του Ρώσου Προέδρου και χαρακτηριστικά είπε: “Αυτός είναι ένας πόλεμος όχι των πολιτών της Ρωσίας, αλλά του κ. Πούτιν. Αυτός είναι ο πόλεμος ενός δικτάτορα που ανήκει σε άλλη εποχή και σε άλλον αιώνα. Ας βεβαιωθούμε ότι όλοι μαζί θα τον στείλουμε εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια της ιστορίας».

Η παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, τόσο στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου, όσο και στη διαδήλωση, καλύφθηκε εκτενώς από πολλά ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.