Πα. Μαρ 29th, 2024

Oι εξελίξεις με τον Δούκα ανατρέπουν το σκηνικό στον δήμο Σπάρτης – Ποιοι στοχεύουν στο χρίσμα της ΝΔ

Μια σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου της Σπάρτης για τους πληγέντες του παγετού οδήγησε στην καρατόμηση του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Δούκα για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας σε «τσάντες με λεφτά», για το πώς «γύρισαν» οι εκλογές του 2007 είναι γνωστές, όπως και τα αποτελέσματά τους. Αυτό ωστόσο που προξένησε αλγεινές εντυπώσεις είναι η αλαζονική στάση του δημάρχου μετά τον σάλο.

Ο Δούκας έκανε λόγο «ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου», χωρίς όμως να απολογηθεί για τις κυνικές δηλώσεις του. Αρκέστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Λιβανό, τον οποίο «πήρε στον λαιμό του». Όπως ήταν αναμενόμενο ο Πέτρος Δούκας έχει μπει στη «μαύρη λίστα» της Πειραιώς, από την οποία θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα έχει καμία στήριξη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, για τις οποίες έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Έτσι, ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει είναι ποιος θα λάβει το πολυπόθητο χρίσμα σε μια περιφέρεια που η ΝΔ έχει ιδιαίτερη δυναμική και ισχυρά ερείσματα. Ο Σταύρος Αργειτάκος ασκεί σφοδρή κριτική στον δήμαρχο τόσο για τις τελευταίες δηλώσεις όσο και για τα απανωτά λάθη του στη διοίκηση του δήμου Σπάρτης, στοχεύοντας στην στήριξη της ΝΔ στις επόμενες κάλπες. Ακούμε επίσης ότι η περιφερειακή σύμβουλος Ντία Τζανετέα εξετάζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, και φαίνεται να ευνοείται από τις εξελίξεις με τον Δούκα.

Επίσης δεν είναι λίγα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ που στις προηγούμενες εκλογές έκαναν πίσω χάριν της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού και τώρα έχει έρθει η ώρα να επαναξιολογήσουν την στάση τους. 

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο E-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 12/2