Πα. Απρ 26th, 2024

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Νέες υπηρεσίες από το gov.gr – Ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης σε δήμους και κτηματολόγιο

Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr με τους κωδικούς του στο Taxisnet και θα επιλέγει τον φορέα που επιθυμεί να κλείσει ραντεβού

Νέο κύμα ψηφιακών υπηρεσιών προσθέτει στο myDESKlive το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν τα ραντεβού για υποθέσεις τους στο Δημόσιο και στους δήμους μόνο με μία βιντεοκλήση.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού στους δήμους (MyDimoslive) είναι έτοιμη, με την πιλοτική λειτουργία να ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Χανίων.

Θα ακολουθήσουν τα ραντεβού στο Κτηματολόγιο στις αρχές Φεβρουαρίου και σε ορίζοντα περίπου ενός μήνα θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τέλος, ο ΟΠΕΚΑ, ο οποίος θα εξυπηρετεί μέσω βιντεοκλήσης από τις αρχές της άνοιξης.

«Όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία σχεδιάστηκαν με προοπτική να είναι αξιοποιήσιμες και μετά το πέρας της», επισημαίνει συχνά ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπενθυμίζοντας ότι «το ίδιο ισχύει και με τα ψηφιακά ραντεβού: αυτή την περίοδο συμβάλλουν στον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, αλλά στο μέλλον θα βοηθούν τους πολίτες να εξοικονομούν χρόνο, χρήμα και ενέργεια».

Τι είναι το myDESKlive

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθιέρωσε τον όρο myDESKlive για να περιγράψει όλα τα ραντεβού με το Δημόσιο που γίνονται με βιντεοκλήση.

Ο πολίτης μπαίνει στο gov.gr με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιλέγει τον φορέα που επιθυμεί να κλείσει ραντεβού. Στη συνέχεια, προσδιορίζει τον λόγο για τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει με τον φορέα και διαλέγει υποκατάστημα, ημερομηνία και ώρα που θέλει να εξυπηρετηθεί.

Όταν έρθει εκείνη η ώρα συνδέεται, επιδεικνύει την ταυτότητα ή το διαβατήριότου και συνομιλεί με τον υπάλληλο.