Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Καινοτόμα υπηρεσία στα δημοτικά ιατρεία με εξ αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες

Ο Δήμος Αθηναίων, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη να εξασφαλίσει στους κατοίκους της πόλης την πλήρη προσβασιμότητα στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εγκαινιάζει σε τέσσερα Δημοτικά Ιατρεία την καινοτόμα υπηρεσία της εξ αποστάσεως διερμηνείας (Relay Service) στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Πρόκειται για μία πολύτιμη υπηρεσία που εγκαθίσταται για πρώτη φορά σε δημοτικές δομές υγείας της χώρας και παρέχεται δωρεάν στους συμπολίτες μας  που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής (κωφοί ή βαρήκοοι). Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να συνδέονται από́ τον χώρο των Πολυδυνάμων Κέντρων (μέσω tablet που θα διαθέτουν τα Πολυδύναμα Κέντρα) με το Κέντρο εξ Αποστάσεως Διερμηνείας (Relay Center), από όπου διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα διευκολύνουν την επικοινωνία τους τόσο με τις διοικητικές υπηρεσίες (π.χ. για κλείσιμο ραντεβού́) όσο και με το ιατρικό προσωπικό των Πολυδύναμων Κέντρων κατά τη διάρκεια μίας κλινικής εξέτασης. 

Η νέα υπηρεσία Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Relay Service) λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 – 15.00 και παρέχεται από έμπειρους, επαγγελματίες διερμηνείς σε συνεργασία με τον Πολυχώρο «Κιβωτός», που είναι  Κέντρο Εκπαίδευσης στη Νοηματική Γλώσσα, καθώς και υποστηρικτικής παρέμβασης. 

«Είναι χρέος μας να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τη ζωή και την καθημερινότητά των ανθρώπων με αναπηρία. Από την αρχή της θητείας μας, υλοποιούμε μία σειρά παρεμβάσεων στις βασικές δομές της πόλης για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις σχολικές μονάδες της Αθήνας. Για πρώτη φορά αξιοποιούμε την τεχνολογία μέσα από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για να υποδεχθούμε στα Δημοτικά Ιατρεία συνανθρώπους μας με δυσκολία στην επικοινωνία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για μία Αθήνα χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, με ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις διαθέσιμες ειδικότητες ανά Πολυδύναμο Κέντρο/Δημοτικό Ιατρείο και να κλείσουν ραντεβού, μπορούν:

Να επικοινωνούν απευθείας με την υπηρεσία της εξ αποστάσεως διερμηνείας, μέσω της σελίδας https://www.cityofathens.gr/ygeia-proliptiki-iatriki/diermineia-eng προκειμένου να εξυπηρετηθούν από εξειδικευμένο διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Να επισκεφθούν το Πολυδύναμο Κέντρο/Δημοτικό Ιατρείο που τους εξυπηρετεί και να χρησιμοποιούν απευθείας την υπηρεσία της εξ αποστάσεως διερμηνείας, μέσω των φορητών τάμπλετ με τη βοήθεια του προσωπικού των Ιατρείων.                                             

Οι νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες παρέχονται σε 4 Δημοτικά Ιατρεία, τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα:

 

1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο

Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626587

Ωράριο λειτουργίας: 08:00- 20:00

 

2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865

Ωράριο λειτουργίας: 08:00- 20:00

3ο Πολυδύναμο Κέντρο – Πετράλωνα

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών

Τηλέφωνο: 210 3427515

Ωράριο λειτουργίας: 08:00- 15:00

6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Διεύθυνση: Χανίων 4Β

Τηλέφωνο: 210 8836200

Ωράριο λειτουργίας: 08:00- 20:00