Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Δύο πρωτοποριακά πάρκα σκύλων στον Προμπονά και τον Νέο Κόσμο

Δύο νέα πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο. Οι πρωτοποριακοί αυτοί χώροι που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν κατοικίδια να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια που προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα πάρκα, καθιερώνοντας τα σημεία αυτά για την καθημερινή τους βόλτα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Καθένα από τα δύο πάρκα διαθέτει ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια μέσα σε αυτές. Και τα δύο πάρκα είναι μεγάλα σε έκταση -το πάρκο στην περιοχή Προμπονά ξεπερνάει το ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς τα 700 τ.μ.- ώστε να φιλοξενούν με άνεση τα τετράποδα και τους συνοδούς τους.

Πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, που σε κάθε περίπτωση τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν.

Πρωτοποριακός εξοπλισμός

Και στους δύο χώρους τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμός και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας: Ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος – «πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, καθώς και ξύλινα εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά. Ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός είναι ειδικά μελετημένος για τη σωστή εκπαίδευση, αλλά και εκτόνωση των ζώων, με απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή και διάδραση των συνοδών τους.

Τα πάρκα διαθέτουν ποτίστρες για παροχή φρέσκου/πόσιμου νερού, παγκάκια, καθώς και χώρους με σκίαση για τους συνοδούς τους. Τις βραδινές ώρες ο φωτισμός είναι ενισχυμένος, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των διερχομένων.

«Τα πρώτα πάρκα για σκύλους μάς γέμισαν με ενθουσιασμό. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την πρόθεσή μας να κάνουμε την Αθήνα μία πόλη φιλική για τα ζώα. Με τους δύο αυτούς σύγχρονους χώρους στο πάρκο Προμπονά και στο Νέο Κόσμο, έγινε απλώς η αρχή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια πάρκα στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα κατοικίδια. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοποριακές ιδέες για την Αθήνα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια για όλους», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.