Πα. Μαρ 29th, 2024

Το δύσκολο στοίχημα του Κώστα Μπακογιάννη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας

Μέχρι να δούμε τον Μπακογιάννη να κρεμά και το τελευταίο στολίδι στο έλατο του Συντάγματος, δεν πιστεύαμε πόσο γρήγορα θα στολιστεί φέτος η πρωτεύουσα. Κι όμως σχεδόν 10 ημέρες πριν εκπνεύσει ο Νοέμβριος το δέντρο της πλατείας Συντάγματος φωταγωγήθηκε και πράγματι το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.

Πως γίνεται όμως να μην είναι; Ακόμη και με τις πιο κακόγουστες επιλογές δημάρχων το Σύνταγμα είναι η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη βόλτα της Αθήνας.

Όποτε το στοίχημα για να αναφωνήσει κανείς «τι ωραία που στολίστηκε φετος η Αθήνα» δεν είναι το Σύνταγμα, αλλά και οι γειτονιές. Να μην χρειάζεται ο δημότης της Αθήνας να νιώσει το γιορτινό πνεύμα μόνο αν κατέβει στην πλατεία.

Κάτι που φαίνεται να έχει «πιάσει» ο νυν δήμαρχος, ο οποίος στήνει περίτεχνες κατασκευές σε 35 πλατείες, στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια, γιρλάντες συνολικού μήκους 70 χλμ. και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες. Ίσως λοιπόν φέτος το άρωμα των Χριστουγέννων να φτάσει όντως από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό.