Πε. Απρ 18th, 2024

Ο δήμαρχος Τήνου διέγραψε τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου που είπε ότι τα ΑμεΑ είναι «καταραμένα από τον Θεό»

Την απόφαση να διαγράψει τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, από τη δημοτική παράταξή του, πήρε ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώτου του για τα ΑμεΑ. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τήνου ανακοίνωσε: «Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Γ. Σανταμούρη για τα ΑΜΕΑ που είναι εκτός πλαισίου των αρχών και των αξιών της Δύναμης Δημιουργίας αποφασίστηκε,ομόφωνα, η διαγραφή του από τη δημοτική μας παράταξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σανταμούρης βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, και τον  αποκάλεσε «ΑμΕΑ», εκτιμώντας ότι μεταχειριζόμενος τον όρο που απευθύνεται σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στη χώρα μας θα τον υποτιμήσει.

Σαν να μην έφτανε αυτή η πρώτη απρέπεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια με χυδαίο τρόπο υπέρ του χαρακτηρισμού, λέγοντας ότι τα ΑμΕΑ «είναι σφάλμα της φύσης».

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου και απαντώντας σχετικά με το θέμα, είπε: «(τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ».