Πα. Μαρ 29th, 2024

COP26: Στη Γκλασκώβη ο Μπακογιάννης – Τετ α τετ με τον Μπιλ Γκέιτς και συζήτηση με τον Τζον Κέρι

Στη Γλασκώβη βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα συμμετάσχει σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Glasgow City Chambers (Δημαρχείο της Γλασκώβης), μαζί με τον Τζόν Κέρι, τον Αμερικανό ειδικό επιτετραμμένο για το κλίμα στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, και τον περίφημο Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Ο δήμαρχος βρίσκεται στη Γλασκώβη από τη Δευτέρα, καθώς είναι μέλος ενός επιλεγμένου γκρουπ δέκα δημάρχων από όλο τον κόσμο που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση. Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα έχει αναπτύξει επαφές με σημαντικούς ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για τη συζήτηση γύρω από το κλίμα και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ανατιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. ‘Οπως ανήρτησε o ίδιος στο instagram είχε ενδιαφέροντα τετ α τετ με τον Μπιλ Γκέιτς και τον Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Κ. Μπακογιάννης έφθασε το πρωί της Δευτέρας στη Γλασκώβη και συγκεκριμένα με τραίνο από το Λονδίνο, μαζί με άλλους 11 δημάρχους μεγάλων πόλεων, που επέλεξαν αυτό τον συμβολικό τρόπο για τη μετάβαση τους. Μεταξύ άλλων ήταν ο Sadiq Khan δήμαρχος του Λονδίνου, η δήμαρχος Παρισίου Anne Hidalgo, της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti και της Βαρκελώνης Ada Colau, όλοι τους μέλη του Δικτύου C40 για την κλιματική αλλαγή.

Στις 4,5 ώρες που διήρκεσε το ταξίδι με το τραίνο, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με κάποιους από τους ομολόγους του με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την κλιματική στρατηγική των δήμων και τις καινοτόμες βιώσιμες λύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να συζητήσει την προοπτική πιθανών συνεργασιών προς όφελος της Αθήνας.