Πε. Απρ 18th, 2024

Το «ύστατο χαίρε» στη Φώφη Γεννηματά – Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα (Eικόνες – Βίντεο)

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά λένε σήμερα συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Α΄ Νεκροταφείο.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες βρίσκονται στο λαϊκό προσκύνημα για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας τη γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

 

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Δείτε ζωντανά

 

Απαρηγόρητος ο Παύλος Χρηστίδης στη Μητρόπολη Αθηνών

Εμφανώς συγκινημένος ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά.

5411287

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Παύλος Χρηστίδης, είπε για την εκλιπούσα πως «είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο έζησα τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου, και κάθε ημέρα είχαμε τουλάχιστον μια επαφή. Καταλαβαίνετε ότι για όλους, αυτή η αγάπη που εισπράττει η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε τόση αξιοπρέπεια, τόση δύναμη, τόση γλυκύτητα και τόση αποφασιστικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι θα μείνει στην ιστορία με το μικρό της όνομα, κάτι που ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να συμβεί».

5411355

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί ότι της χρωστάει πολλά, ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε: «Κοιτάξτε, η Φώφη Γεννηματά με επέλεξε το 2015, έναν άνθρωπο που δεν έχει οικογενειακή πολιτική παράδοση, επειδή με είχε δει κάπου και από τότε μου είπε ότι με θέλει για εκπρόσωπο. Της χρωστάω τα πάντα, σε ό,τι αφορά την πολιτική ζωή και όσον αφορά την προσωπικότητα, την οποία έζησα, θέλω να σας πω ότι πήρα πάρα πολλά».

 

Λύγισε ο Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα είναι μια βαριά μέρα

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να της αφήσει ένα λουλούδι στο φέρετρό της.

 

Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Σαμαράς έκανε δηλώσεις στις κάμερες εκφράζοντας την λύπη του για τη βαριά αυτή ημέρα, όπως είπε: «Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχε συμβεί. Ήταν φίλη μου, ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση, την ήξερα από πολύ παλιά. Έδειξε αξιοπρέπεια, έδειξε τι θα πει να είσαι καθωσπρέπει. Πολιτικά ήταν ώριμη, αγωνίστρια και έδωσε ένα παράδειγμα για όλο τον πολιτικό κόσμο. Παράδειγμα συνέπειας και παράδειγμα μαχητικότητας».

«Σήμερα είναι μια βαριά μέρα, για όποιον καταλαβαίνει», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συντετριμμένοι Χριστοδουλάκης και Δανιηλίδης: Κλαίνε με αναφιλητά έξω από την Μητρόπολη

Κλίμα οδύνης επικρατεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Φώφης Γεννηματά.

Ο κόσμος είναι συντετριμμένος καθώς προσέρχεται για το ύστατο χαίρε στην πολιτικό που έφυγε τόσο πρόωρα.

Βγαίνοντας από τον ναό ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ξέσπασαν από συγκίνηση και αγκαλιασμένοι άρχισαν να κλαίνε με αναφιλητά.

Αφήνουν λουλούδια στο φέρετρο

Πριν λίγες στιγμές, έφτασε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Άπαντες κρατούσαν ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται και οι υπουργοί Επικρατείας και Υγείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Θάνος Πλεύρης.

5411289
5411294
5411296
5411298
5411316
5411315
5411317
5411318

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.


Στη Μητρόπολη ήρθε από το ακριτικό Καστελόριζο εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής.