Πε. Μαρ 28th, 2024

Ικανοποίηση Παπαστεργίου με την παράταση των συμβάσεων Covid19 στους ΟΤΑ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία παράτασης ισχύος των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ ΟΤΑ Α’ Βαθμού και Ν.Π. αυτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω καταρχήν να εκφράσω την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την αποδοχή του αιτήματός μας από την κυβέρνηση, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολούνταν στους ΟΤΑ, με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του covid-19 και τον περιορισμό των συνεπειών του στις τοπικές μας κοινωνίες.

Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεών τους, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Το αίτημα των Δήμων για κάλυψη των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα στις κοινωνικές και τεχνικές μας υπηρεσίες καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η υποστελέχωση λόγω της κινητικότητας, στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας, εξακολουθούν να παραμένουν ως ζητήματα, ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.».