Πε. Μαρ 28th, 2024

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου οι εγγραφές στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά για το σχολικό έτος 2021-2022.

Για το Λύκειο οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και για το Γυμνάσιο και τα Αγγλικά την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά – Πλατεία Κοραή 1 (ισόγειο Δημαρχείου).

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σημειώνουν κάθε χρόνο εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα διεξάγονται στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, απογεύματα 16.00- 21.00 και Σάββατο 10.00- 14.00.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι: το εκκαθαριστικό σημείωμα και το Ε1 του τρέχοντος έτους, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ ή το μισθωτήριο οικίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητα ή διαβατήριο κηδεμόνα και μαθητή (αν υπάρχει), έλεγχος απολυτήριος του αμέσως προηγούμενου σχολικού έτους και γνωμάτευση μαθησιακών δυσκολιών (αν υπάρχουν).

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συνεχίζεται για ακόμα μια χρονιά στον Δήμο μας το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης, μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. Προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικά φροντιστήρια. Βοηθάμε και στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά, ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Οι επιδόσεις τους κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους καθηγητές, που εθελοντικά κάνουν μαθήματα στα παιδιά και τους μεταδίδουν τις γνώσεις τους με όρεξη και μεράκι. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, άλλωστε, αποτυπώνεται κάθε χρόνο στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που σημειώνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Καλούμε τις νέες και τους νέους Πειραιώτες που επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Πειραιά, να το πράξουν χωρίς δεύτερη σκέψη! Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών δεν είναι απλά ενθαρρυντικά, αλλά θεαματικά και αυτό οφείλεται κυρίως στην καλή δουλειά των εθελοντών της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και στη σκληρή προσπάθεια των μαθητριών και μαθητών μας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση από αυτή της παιδείας, γιατί μέσω αυτής διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον της πόλης και κατ’ επέκταση της χώρας μας.Για αυτό και εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ενισχύοντας διαρκώς το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», ώστε να μη μείνει ούτε μια μαθήτρια ούτε ένας μαθητής, χωρίς την απαραίτητη διδακτική στήριξη προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του».