Τε. Απρ 24th, 2024

Μύκονος: Σύλληψη του δημάρχου Κ. Κουκά – Γκρέμισε αυθαίρετο στο Καλό Λιβάδι (Εικόνες, Βίντεο)

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά από παρέμβασή του για το γκρέμισμα των αυθαιρεσιών στο Καλό Λιβάδι.

Ο δημαρχος Μυκόνου πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατοίκων με αφορμή αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στην παραλία Καλο Λιβάδι. Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες διαμαρτύρονταν για φράχτες και φοίνικες που -όπως καταγγέλλουν- είχε τοποθετήσει επιχειρηματίας από το Καλό Λιβάδι, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στην παραλία.

Η δημοτική Αρχή Μυκόνου είχε δώσει πενθήμερη προθεσμία στον επιχειρηματία ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα, η οποία  έληξε τα ξημερώματα και λίγο μετά τις 3:00 μπουλντόζα του δήμου Μυκόνου, παρουσίαα του δημάρχου Μυκόνου εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και κατοίκων της περιοχής, εμφανίστηκε στο σημείο και γκρέμισε τις κατασκευές, εφαρμόζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κοινωνία της Μυκόνου, όπως αναφέρουν πηγές του e-ota.gr, τονίζουν πως η «ηρωική» ενέργεια του δημάρχου του νησιού, αποκαθιστά την τάξη στη περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Μυκόνου μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και κατοίκους της περιοχής προχώρησαν στις 3 τα ξημερώματα, μερικές ώρες μετά τη λήξη της πενθήμερης προθεσμίας που είχε δοθεί, στην εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στην κατεδάφιση γκρέμισαν των παράνομων κτισμάτων, τα οποία φέρεται να έχτισε ξενοδοχος της περιοχής.

Το πρωί της Τρίτης ο ξενοδόχος υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος συνεληφθη με την διαδικασία του Αυτοφώρου. Η διαδικασία έχει κινηθεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τους αντιδημάρχους που βρέθηκαν εκεί Αλέκο Κουκά, Ιάκωβο Δακτυλίδη και Ντίνα Σαμψουνη.

Έπισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας σε επιστολή που απέστειλε προς την επιχείρηση η ΕΤΑΔ την καλεί να προχωρήσει άμεσα προς την αποκατάσταση του χώρου, διαφορετικά θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της που απορρέουν από τη σύμβαση και τον νόμο.

Δείτε εικόνες και βίντεο: