Τρ. Μαρ 19th, 2024

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο – Η υποδιεύθυνση με τους 180 αστυνομικούς, η πάταξη της παραβατικότητας και οι έλεγχοι για τα μέτρα

Στη Μύκονο  έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη. Επισκέφτηκε το νησί προκειμένου να επισκεφτεί και να επιθεωρήσει τις καινούργιες εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης που έχει παραχωρήσει ο Δήμος και να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους φορείς και τον δήμαρχο του νησιού για θέματα ασφάλειας και καλής λειτουργίας των νέων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που πλέον έχει το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια περίοδο ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε βρεθεί και πάλι στη Μύκονο απ’ όπου είχε προαναγγείλει τη σημαντική ενίσχυση του νησιού και τη δημιουργία της Υποδιεύθυνσης με 180 και πλέον αστυνομικούς. Σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά παραχωρήθηκε χώρος ικανός να φιλοξενήσει τις νέες υπηρεσίες με κτήρια ειδικώς διαμορφωμένα, κέντρο επιχειρησέων, γραφεία ασφάλειας και νέα κρατητήρια. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπηρετούν πάνω από 150 αστυνομικοί έχοντας επανδρώσει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Προστασίας τόσο για την παρουσία του όσο και για την τήρηση της περσινής του υπόσχεσης και σε συνδυασμό και με τη σημερινή άρση των έκτακτων μέτρων ανέφερε: «η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και βεβαίως η Πολιτεία με τις αρμοδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του brand name του νησιού.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να επισημάνω την σημασία της απόφασης του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τη σύσταση Υποδιεύθυνσης, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση για την εποπτεία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη σημαντική συμβολή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου για την τήρηση της νομιμότητας, με πάταξη της παραβατικότητας και έκνομων ενεργειών που παρατηρούνταν στο νησί. Στη συνέχεια πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη με του φορείς του νησιού, τους επαγγελματίες, παρουσία του δημάρχου και της βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, όπου αναφέρθηκαν προβλήματα της καθημερινότητας, με τον υπουργό να ζητά από όλους την έμπρακτη βοήθεια στο δύσκολο έργο της ΕΛ.ΑΣ.