Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Η Λάρισα βαθμολογεί Αγοραστό και Καλογιάννη – Καθαριότητα και κίνηση τα «αγκάθια» για τους δημότες

Του Αντώνη Παπαργύρη 

Στη νέα δημοσκόπηση του Αυτοδιοικητικού Βαρομέτρου της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», που αφορά τον Δήμο Λαρισαίων και τους εκλογικούς συσχετισμούς, όπως αυτοί διαμορφώνονται τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποδεικνύεται σε ακόμα μία περίπτωση ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των αστικών κέντρων της χώρας είναι σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημα και περιστρέφονται γύρω από τα ζητήματα της καθαριότητας και της κίνησης στην πόλη.

Ετσι, στον Δήμο Λαρισαίων οι δημότες σε ποσοστό 57% αναδεικνύουν το κυκλοφοριακό και το ζήτημα της στάθμευσης και στη συνέχεια την καθαριότητα με 52,9% ως τα βασικά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και απαιτούν άμεση λύση από τη δημοτική Αρχή.

Ακολουθούν τα θέματα του πρασίνου και του περιβάλλοντος με 17,5% και τα ζητήματα των δρόμων και των πεζοδρόμων με 16,5%. Αναφορικά με την πορεία και το έργο της δημοτικής Αρχής, ο βαθμός ικανοποίησης από τη διοίκηση του δημάρχου, Απ. Καλογιάννη, βρίσκεται στο 53,4%, έναντι 46,3% που δηλώνουν λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι, ενώ η πλειοψηφία (46,3%) εκτιμά πως τα επτά χρόνια παρουσίας της σημερινής δημοτικής Αρχής έχουν βελτιώσει σε γενικές γραμμές την κατάσταση στον δήμο και έχουν κάνει καλύτερη την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του.

Ενα ποσοστό 31% θεωρεί πως τα πράγματα παραμένουν ίδια.

Προφανώς, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της καθαριότητας, με τους υπόλοιπους, ωστόσο, τομείς που εξετάσθηκαν να συγκεντρώνουν σημαντικό βαθμό ικανοποίησης, με υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στους τομείς του πολιτισμού με 62,2%, της προβολής της πόλης με 56,6%, της εξυπηρέτησης των δημοτών με 54,3% και της κοινωνικής πολιτικής με 52,3%.

Στον πίνακα της δημοφιλίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο κ. Καλογιάννης συγκεντρώνει θετικές απόψεις της τάξης του 64,8% με την κ. Καραλαριώτου να ακολουθεί με 43,7%, τον κ. Γαμβρούλα στην τρίτη θέση με 29,3%, τον κ. Κρίκη με 26,3%, τον κ. Γούλα με 25,3% και τον κ. Βαϊούλη με 22,4%.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, συγκεντρώνει στον Νομό Λάρισας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης που έχουμε καταγράψει σε αυτήν τη σειρά των ερευνών, αφού σε ποσοστό 71,1% οι πολίτες δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κύριος Αγοραστός διανύει τον ενδέκατο χρόνο του ως περιφερειάρχης, με τη φυσιολογική φθορά  που θα περίμενε κανείς να εμφανίζει έπειτα από τόσα χρόνια διακυβέρνησης να μην τον αγγίζει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Πιο συγκεκριμένα, το 70,7% των κατοίκων του Νομού Λάρισας δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το 61,7% από την Πολιτική Προστασία, το 57,3% από τον τομέα της Υγείας και το 54,6% από τις δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος.