Μύκονος: Τίτλοι τέλους για το lockdown – Πότε ανοίγουν οι δραστηριότητες

Να άρει το σφικτό lockdown της Μυκόνου ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το lockdown που επιβλήθηκε στο νησί το Σάββατο, 17 Ιουλίου θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 23 Ιουλίου ή το πολύ να λάβει τέλος τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου.

Αναμένεται λοιπόν να ανοίξουν ξανά οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή στα μέτρα θα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.