Πε. Μαρ 28th, 2024

Επιστολή Πέτσα προς δημάρχους για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς: «Θα έρθουμε εμείς σε εσάς»

Με σύνθημα «εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς», ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έστειλε επιστολή στους Δημάρχους για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, μέσω της δράσης των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Η Επιστολή του κ. Πέτσα στους Δημάρχους:

Θέμα: «Επιστολή Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, προς τους Δημάρχους για τη δράση επιτάχυνσης των εμβολιασμών μέσω του εμβολιασμού κατ’ οίκον»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας μου σε δήμους της ηπειρωτικής χώρας για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, τόνισα την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε τη μάχη που δίνουμε με τον χρόνο. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ένα: Μην αναβάλλετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο. Εμβολιαστείτε τώρα. Ακόμα και εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς.

Όπως γνωρίζετε, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εμβολιασμούς με κινητές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σας καλώ να συνδράμετε το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού αδύναμων συμπολιτών μας και να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση – ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα – είναι στο χέρι μας να αυξήσουμε τον απόλυτο αριθμό των εμβολιασμών, «χτίζοντας» το απαραίτητο τείχος ανοσίας για να προφυλάξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Εμβολιαζόμαστε, σημαίνει ζούμε!