Πα. Απρ 26th, 2024

Τζιτζικώστας για μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου

Σύσκεψη για την έναρξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ παρουσία των υπουργών Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα και μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ έτοιμοι να συνδράμουμε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο το έργο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση.

Νωρίτερα εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το υπουργείο Υποδομών θα ξεκινήσει άμεσα, τις εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου, και πρόσθεσε πως για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απόλυτη προτεραιότητα είναι η έγκαιρη παράδοση του έργου, βάσει χρονοδιαγράμματος και ο σεβασμός και η ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Παράλληλα σημείωσε ότι μετά τις δικαστικές αποφάσεις, το έργο κάνει νέα αρχή και γυρίζει σελίδα. «Προχωράμε μπροστά και είναι η ώρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει όλους μας», τόνισε.