Σα. Απρ 27th, 2024

Μεταρρυθμίσεις και ψηφιακός μετασχηματισμός στη συνάντηση του δημάρχου Ζωγράφου με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και τα βήματα που έχουν γίνει για την ψηφιοποίηση του Δήμου Ζωγράφου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο  Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον  κ. Πιερρακάκη για όλα τα ψηφιακά εργαλεία που έχει αναπτύξει και έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Ζωγράφου για την απλούστευση των διαδικασιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η έκδοση πιστοποιητικών, οι πληρωμές οφειλών προς τον Δήμο και η δυνατότητα να προγραμματίζουν οι πολίτες το ραντεβού τους ηλεκτρονικά, είναι μερικές από τις πολλές διαδικασίες που έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ζωγράφου. Επίσης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα “novoville” για τα αιτήματα των πολιτών καθώς επίσης και στην παροχή δωρεάν internet σε κεντρικά σημεία της πόλης , μέσω του προγράμματος Wifi4EU.

Παράλληλα, ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον κ. Πιερρακάκη για τη μελέτη ” ψηφιακές υπηρεσίες αστικής κινητικότητας” που έχει κατατεθεί στον πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά, μεταξύ άλλων, σε έξυπνες διαβάσεις, στάσεις, τηλεματική της Δημοτικής Συγκοινωνίας , Έξυπνο Σταθμό Οχημάτων. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε και στους ψηφιακούς στόχους της Διοίκησης  για τα επόμενα δύο χρόνια που είναι η εσωτερική διακίνηση εγγράφων ηλεκτρονικά και το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Επιπλέον,  συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου αναφορικά με την ψηφιοποίηση όλων των αρχείων του Δήμου  Ζωγράφου για την υλοποίηση της Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Πιερρακάκης άκουσε με προσοχή την πρόταση του Δημάρχου Ζωγράφου, διαβεβαιώνοντας τον κ. Θώδα ότι σύντομα θα υπάρξουν διαθέσιμα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του ο κ. Θώδας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος προχώρησε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, εν μέσω κρίσης, με ρυθμούς που αποτελούν παγκόσμια πρωτιά. Όπως σημείωσε ο κ. Θώδας, η μείωση του κόστους για το δημόσιο, οι εργατοώρες που εξοικονομήθηκαν και η ταχύτητα στη διεκπεραίωση των συναλλαγών, από τις εκατοντάδες διαδικασίες που ψηφιοποιήθηκαν και διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο, συνιστούν ένα από τα σημαντικότερα βήματα ποτέ στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο Δήμος Ζωγράφου προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες του. Η στήριξη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους στόχους του Δήμου Ζωγράφου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην επιλογή μας για μία σύγχρονη, λειτουργική και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια πόλη», δήλωσε ο κ. Θώδας.