Πα. Μαρ 29th, 2024

Επίσκεψη του Κυβερνήτη του Βρετανικού πολεμικού πλοίου «HMS KENT» στον Δήμο Πειραιά

Εθιμοτυπική επίσκεψη,  στο δημαρχείο Πειραιά, πραγματοποίησε  ο Κυβερνήτης  του Βρετανικού πολεμικού πλοίου «HMS KENT»,  που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, Αντιπλοίαρχος Matt Sykes.

Τον Κυβερνήτη υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Τον  κ. Sykes   συνόδευαν η πολιτική υπάλληλος της Πρεσβείας  του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κα Εύα Αλεξανδράτου και η Υποπλοίαρχος, Γεωργία Γιαννουλάκου, αξιωματικός σύνδεσμος του Πολεμικού Ναυτικού για την επίσκεψη.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο Πειραιά αντιπροσωπεία του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού. Με τον Κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου «HMS KENT» κ. Matt Sykes, ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ενημερώσαμε τα μέλη της αντιπροσωπείας για την πόλης μας και τη ναυτική ιστορία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι του Πειραιά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας».

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε :

«Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Κυβερνήτη  του πολεμικού πλοίου «HMS KENT», Αντιπλοίαρχο Matt Sykes, ο οποίος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το δημαρχείο Πειραιά και συζητήσαμε για την πόλη του Πειραιά.

Ενημερώσαμε τον Κυβερνήτη για την πόλη μας, για τις δράσεις του δήμου, όπως οι «Ημέρες Θάλασσας», για τον ρόλο του λιμανιού, καθώς και για την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά».

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.