Πε. Μαρ 28th, 2024

Oδός «Νεκταρίου Σάββα» – Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την μνήμη του δολοφονημένου από τρομοκράτες αστυνομικού

Τρισάγιο στο σημείο που δολοφονήθηκε ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας, στη μνήμη του και στη μνήμη του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης από τις ομοσπονδίες Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α., στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, όπου προχώρησε στην  μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα, σε οδό Νεκτάριου Σάββα. 

Στα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής επιγραφής από τον δήμαρχο της Αθήνας παρόντες ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Πλεύρης.

«Από σήμερα η οδός που δολοφονήθηκε ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας από τρομοκράτες φέρει το όνομα του. Μια πόλη η οποία ξεχνάει, μια πόλη η οποία δεν τιμάει τους ανθρώπους της, είναι μια πόλη χωρίς μέλλον. Το φως όμως διώχνει το σκοτάδι. Η ζωή πάντα κερδίζει. Γιατί αυτά τα ελεεινά, άθλια, τιποτένια, ανθρωπάκια, είναι σήμερα στα «σκουπίδια» της ιστορίας. Εκεί που ανήκουν. Ενώ ο Νεκτάριος Σάββας έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στη συλλογική μας συνείδηση. Ήρωας!», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σάββας

Ο αρχιφύλακας Αντώνιος – Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στη Νάξο.

Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό του όχημα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών». Ήταν μόλις 41 ετών.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το συμβάν χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ενέργεια.
Στον Αντώνιο-Νεκτάριο Σάββα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.