Πε. Απρ 18th, 2024

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Γιώργο Πατούλη – Τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες

Πρόσκληση προς τις Περιφέρειες της χώρας να συμμετάσχουν ενεργά με πρωτοβουλίες και δράσεις στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης – ο οποίος είναι επικεφαλής της εθνικής συμμετοχής – είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν από κοινού σε τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες των Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, της Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, καθώς και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες των υπολοίπων περιφερειών.
Η συμμετοχή των Περιφερειών στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί εθνικό στοίχημα” υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος κάλεσε τις περιφέρειες να καταθέσουν προτάσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαλόγου. “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ακουστεί η φωνή των πολιτών” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη και τόνισαν πως θα συνδράμουν με τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στην Ε.Ε. και τους θεσμούς της.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Αναπληρωτή Υπουργό για το εγχείρημα, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει ενεργά με συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις με θεματικό αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, τον θεματικό τουρισμό με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας και την “πράσινη” ανάπτυξη. “Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη και μέσα από την ενδυνάμωση της περιφερειακής διακυβέρνησης” σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλες οι Περιφέρειες θα προσφέρουν πολλά σ΄αυτό το διάλογο, με δράσεις που θα αφήσουν ισχυρό αποτύπωμα.