Πα. Απρ 19th, 2024

Κωνσταντίνος Κουκάς στο E-ota: Στόχος μας για τη Μύκονο η ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών

*Στην Σπυριδούλα Τριάντου

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, γέννημα-θρέμμα Μυκονιάτης, έζησε την παιδική και εφηβική του ηλικία στο «νησί των ανέμων» και η αγάπη του για τον τόπο του αποτυπώνεται στις προσπάθειές του, αλλά και σε όσα έχει ήδη προσφέρει. Ηδη ο δήμαρχος Μυκόνου πιστώνεται ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο έργο και συνεχίζει ακάθεκτος, έχοντας πρωταρχικό του στόχο αυτή την περίοδο την προστασία των τουριστών, αλλά και των ντόπιων.

Ο ίδιος εξηγεί στο «S» τις αλλαγές στο νησί, απαντά σε όσους «φοβούνται» τις τιμές, ενώ ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για το καλό της δημόσιας υγείας

Αισιοδοξία για το καλοκαίρι

Τον συναντήσαμε στη Μύκονο και η κουβέντα μας άρχισε με τη φετινή -ιδιαίτερη, λόγω πανδημίας- τουριστική σεζόν. «Φέτος ξεκίνησε νωρίτερα. Ερχονται διεθνείς πτήσεις και ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι… Εμείς αγωνιούσαμε και περιμέναμε την επανεκκίνηση, γιατί είναι η ζωή μας ο τουρισμός, όχι μόνο η δουλειά μας. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχόμαστε τους καλούς, παλιούς και νέους, φίλους, καθώς η Μύκονος είναι η βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού», είπε αρχικά ο κ. Κουκάς. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα τηρηθούν, ο δήμαρχος εξήγησε πως το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλο τον κόσμο με ασφάλεια. «Το νησί είναι σχεδόν έτοιμο και μέχρι τις 15 Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν ανοίξει. Ξεκινάμε με κέφι, γιατί υπάρχει πολύ ενδιαφέρον, που αποτυπώνεται σταδιακά και σε κρατήσεις, και αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταταδοθεί στο εξωτερικό, ότι είμαστε έτοιμοι. Σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία, είναι κάτι που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό, ο οποίος πάει πολύ καλά με το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” και οι κάτοικοι εμβολιάζονται μαζικά.

Στη Μύκονο για όσα εμβόλια έρχονται αυτομάτως κλείνονται ραντεβού και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά. Στόχος του είναι να τηρηθούν τα μέτρα και είναι αισιόδοξος πως αυτό θα το πετύχει: «Εμείς, επειδή είμαστε και κάτοικοι του νησιού, θέλουμε να τηρούνται όλα τα μέτρα που η Πολιτεία έχει θεσπίσει. Εδώ έρχεται η δική μας ευθύνη, γιατί σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι, ακόμα και αν εμβολιαστούμε όλοι. Ετσι, σε συνδυασμό με τη συμβολή και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει έντονη αστυνομική δύναμη και πρόθεσή μας είναι, χωρίς αυτό να γίνει αντιτουριστικό, τα μέτρα να τηρηθούν κατά το μέγιστο δυνατό. Αυτό, όμως, που σίγουρα πρέπει να προηγηθεί είναι εμείς, οι Ελληνες, να δίνουμε το παράδειγμα στους ξένους επισκέπτες μας. Είμαστε διατεθειμένοι φέτος να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, όχι από καμία αστυνομολαγνεία, αλλά από μια λαγνεία για την υγεία και την εικόνα της Ελλάδας και της Μυκόνου στο εξωτερικό, που πρέπει να προστατεύσουμε».

Σημαντικές παρεμβάσεις

Κάθε χρόνο οι προετοιμασίες ξεκινούν από νωρίς, ώστε να διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Από το οδικό δίκτυο μέχρι να ασπρίσει το νησί. Φέτος, όμως, θα… φωτίσει διαφορετικά η Μύκονος. «Γίνεται ένα μεγάλο πρόγραμμα, βάσει του οποίου αντικαθίσταται όλος ο φωτισμός με LED για εξοικονόμηση ενέργειας. Θεωρούμε πως ο ψυχρός φωτισμός δεν ταιριάζει στο νησί μας. Θα έχουν έναν θερμό φωτισμό. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί κι έχει παραδοθεί για χρήση το νέο, υπέροχο διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου, το πιο ωραίο της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, όπως και το λιμάνι μας», ανέφερε. Πόλος έλξης για τους επενδυτές, η Μύκονος είναι δεκτική σε όλες τις επιχειρήσεις, αρκεί «να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Την καλοκαιρινή σεζόν θα εγκαινιαστούν νέα διεθνή brands», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Κουκάς, που κάλεσε όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν το «νησί των ανέμων». «Με χαρά φέτος είδαμε περισσότερους Ελληνες. Το ότι φοβούνται τις τιμές είναι ένας μύθος που πάντα με ενοχλεί. Η Μύκονος έχει τιμές για όλους. Το μπέρδεμα γίνεται με αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εξάστερη εμπειρία, αλλά να μην την πληρώσουν ως τέτοια. Οταν θέλεις να τρως και να κάνεις μπάνιο δίπλα στους εφοπλιστές και στους αστέρες του Χόλιγουντ, πρέπει να πληρώσεις τα ίδια χρήματα που πληρώνουν κι εκείνοι. Η Μύκονος είναι ένα πανέμορφο νησί, συνδέεται με ολόκληρη την Ελλάδα, είναι ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός. Καλώ όλους να δώσουν την ευκαιρία στη Μύκονο και δεν θα τους απογοητεύσει», κατέληξε