Πα. Απρ 19th, 2024

Μητσοτάκης: Η επιλογή του Παναγιώτη Νίκα θα είναι νικηφόρα

Από την Κορινθία, όπου βέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε επίσημα την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιλογή του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί την καλύτερη επιλογή που μπορούσε να έχει κάνει, καθώς ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, ενώ το έργο του στον δήμο Καλαμάτας αποτιμήθηκε θετικά: «Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή»

Ερωτώμενος ο πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη του κόμματος που στηρίζουν τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, εξέφρασε την ανοιχτή του στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ , Παναγιώτη Νίκα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη:«Όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Άρα, οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό συμβαίνει διότι οι περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα, να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι, όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή»

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν «χρίσματα» στους δήμους αλλά η στήριξη της ΝΔ θα περιοριστεί στους υποψήφιους περιφερειάρχες: «Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους»