Δημοσκόπηση GPO στην Α’ Αθηνών: Η δημοφιλία υπουργών, βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ

Η GPO σε συνεργασία με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» εγκαινίασε το Σάββατο το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύθηκαν στα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου εξεταζόμενος Δήμος ήταν ο μεγαλύτερος ΟΤΑ της χωρας, ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόθεση ψήφου

Στην ίδια δημοσκόπηση, ωστόσο, καταγράφηκε και η πρόθεση ψήφου των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜεΡΑ25 5,7%, το ΚΙΝΑΛ 5%, η Ελληνική Λύση 1,8%, Άλλο 6,5%, Λευκό-Άκυρο 1,3%, Δεν θα ψηφίσω 2%, Αναποφάσιστοι 11%.

Δημοφιλίες πολιτικών της ΝΔ

Σήμερα τα parapolitika.gr δημοσιεύουν το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης στον Δήμο Αθηναίων, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της δημοφιλίας, στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, των βουλευτών και πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύονται ή αναμένεται να πολιτευτούν στην Α’ Αθηνών (στις επόμενες εκλογές).

Πρώτος στην λίστα κατατάσσεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 59%, ο οποίος φαίνεται ότι πιστώνεται την επιτυχή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ενώ δεύτερος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 40,5%. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αν και δεν προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να συγκεντρώνει την στήριξη υψηλού ποσοστού των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, λόγω των επιτυχημένων παρεμβάσεών του στο μέτωπο της πανδημίας, με την καθιέρωση δεκάδων ψηφιακών «κλειδιών», που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τρίτη σε δημοφιλία με 39,5% εμφανίζεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, που αποδεικνύεται αρκετά «ανθεκτική», καθώς επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει λάβει μέχρις στιγμής κανένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ενώ πρόσφατα έκανε και «αντάρτικο» σε νομοσχέδιο.

Eπόμενος, κατατάσσεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης με 26,5%, που παραμένει σημείο αναφοράς για τους ψηφοφόρους της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, και ακολουθεί ο Θάνος Πλεύρης με 20,5%, ο οποίος δείχνει να αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή για τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους της πρωτεύουσας.

Ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος με 19,5%, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με 17%, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην «δεξιά δεξαμενή» της Αθήνας, η Φωτεινή Πιπιλή με 16,5%, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας με 9,5% (που αναμένεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης με 5,5% (που αναμένεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές), η γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου με 5,5% και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Φορτσάκης με 2%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ