Πε. Απρ 25th, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο ο Τατούλης στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε δεινή πολιτική θέση βρίσκεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καθώς βάσει των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται δύσκολη η επανεκλογή του στην περιφέρεια.

Μετά την οριστική ρήξη του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πέτρος Τατούλης έχει απέναντί του το κόμμα της Πειραιώς από την πρώτη στιγμή.

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, ο «εκλεκτός» της Πειραιώς για την Πελοπόννησο, είναι ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον νυν περιφερειάρχη, καθώς ένας άκρως πολύτιμος νομός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «χάνεται».

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου το «χρίσμα» δόθηκε στον π. Αντιφερειάρχη, Γιώργο Δέδε, ενώ στην κούρσα της περιφέρειας κατεβαίνει και  ο Δημήτρης Σαραβάκος από την Αργολίδα, με την στήριξη της Ένωσης Κεντρώων.

Με τη στήριξη τη ΝΔ στο πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα από την Πειραιώς αλλά και με τις «ευλογίες» του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η υποψηφιότητα του αποκτά ιδιαίτερη δυναμική απέναντι σε αυτή του Πέτρου Τατούλη που θεωρείται πλέον «φθαρμένο υλικό», καθώς είναι περιφερειάρχης από το 2010.