Μια ξεχωριστή δράση από τον Δήμο Πειραιά και το ΣΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων- Συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 κιλά τροφή

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και από σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου και για μια εβδομάδα συγκεντρώνει τροφές για τα αδέσποτα, (γατάκια και σκυλάκια), σε κοινή δράση με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα εξής σημεία:

-Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» – Παραλία Βοτσαλάκια

-Πάρκο Κοινωνικοποίησης Σκύλων – Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα μαζί με την οικογένειά του και στα δύο σημεία όπου οι πολίτες, προσέφεραν τροφές για τα αδέσποτα συμμετέχοντας στη δράση.

Το παρών έδωσαν επίσης η Πρόεδρος του ΣΕΦ κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μανεσιωτης, τα μέλη της ομάδας εθελοντών Πειραιά και τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραια.

Υπενθυμίζεται ότι με μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες και ποτίστρες σε πάρκα και ευδιάκριτα σημεία των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ταΐζουν τα αδέσποτα δημότες και φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης μας. (Αναλυτικά τα σημεία: https://bit.ly/3rOMnVk).

Υπάλληλος από την υπηρεσία Πρασίνου φροντίζει ώστε καθημερινά να υπάρχει τροφή και νερό. Οι πολίτες που ταΐζουν αδέσποτα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας της περιοχής τους, για να παραλαμβάνουν ξηρά τροφή.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι μια σημαντική ημέρα ειδικά για τη χώρα μας, καθώς στην Ελλάδα έχουμε πολλά αδέσποτα ζώα. Πιστεύω ότι οφείλουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους είτε προσφέροντας τροφή, αλλά και με εμβόλια, με στειρώσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται. Στον Πειραιά έχουμε τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σε διάφορα σημεία στο κέντρο και στις γειτονιές, ενώ οι πολίτες και οι φιλοζωικές οργανώσεις που επιθυμούν να ταΐσουν τα αδέσποτα μπορούν να παραλαμβάνουν τροφή από τις Δημοτικές μας Κοινότητες. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και χαίρομαι που ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος για τα αδέσποτα και συμμετέχει στις δράσεις μας. Περιμένουμε και το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς, να δούμε τι ακριβώς προβλέπει και να πάμε σε μια διαβούλευση. Καλώ τους πολίτες να επισκεφτούν τα Βοτσαλάκια και το ΣΕΦ αυτές τις ημέρες που είναι σε εξέλιξη η δράση και να προσφέρουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη για τη συμβολή της, τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Μανεσιώτη ο οποίος προσέφερε τροφές, καθώς και τους φιλόζωους του Πειραιά που όλοι μαζί υλοποιούμε αυτή τη συμβολική αλλά ουσιαστική ενέργεια».

Τροφές και δώρα για τους μικρούς μας φίλους προσέφεραν :Ν .Θ. Μανεσιώτης & Υιός Α.Ε Dog Barber Shop

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φιλοζωικου Σωματείου Πειραιά και της Ομάδας Εθελοντών Πειραιά