Πε. Απρ 25th, 2024

Αυτοψία Καραμανλή στα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου Βισαλτίας Σερρών

Αυτοψία στις αντιπλημμυρικές εργασίες, που διενεργούνται στον δήμο Βισαλτίας μετά την πρόσφατη θεομηνία, πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την παρουσία του στο Νομό Σερρών για την επέτειο των 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο κ. Καραμανλής συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο Βισαλτίας, κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών κ. Γιάννη Αδαμούδη, τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Θοδωρή Βαδικόλια και παρουσία των προέδρων κ.κ. Αθανάσιου Μιχαλάκη και Ηλία Βαρσαμούδη, επισκέφθηκε τις περιοχές της Τερπνής και της Βέργης όπου οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Τόσο ο καθαρισμός και η διάνοιξη ρεμάτων όσο και οι εργασίες στην κοίτη του ποταμού Κοπατσιανού.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Σερραίος υπουργός κινητοποιήθηκαν άμεσα και σε μικρό χρονικό διάστημα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον δήμο Βισαλτίας για επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η γρήγορη εξέλιξη των εργασιών οδηγεί στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων στο μέλλον και την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών, όπως αυτών της 4ης Ιανουαρίου 2021.