Πε. Μάι 23rd, 2024

Κοινή εμφάνιση Πατούλη – Κώστα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στο Ζάππειο

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια από την ανέγερση του Ζαππείου βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, λίγες μέρες μετά την διαφαινόμενη οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του Γ. Παττούλη για την περιφέρεια Αττικής και του Κ. Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων, με την στήριξη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalpi19.gr, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και συζητούσαν σε πολύ καλό κλίμα, παρά τις φήμες που ήθελαν την σχέση τους να περνάει κρίση το τελευταίο διάστημα.

Η επετειακή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων του Ζαππείου και την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ, Ε. Γ. Σκιαδάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Γ. Χρήστου και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου Φ. Χατζηαθανασιάδου.

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τη μνήμη των εθνικών μας ευεργετών οι οποίοι μας άφησαν σημαντική παρακαταθήκη και αποτελούν πρότυπο ζωής και δημιουργίας, αναδεικνύοντας το Ελληνικό μεγαλείο»

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης, εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτιστικών φορέων και Πανεπιστημιακοί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και συναυλία με την ερμηνεύτρια Κ. Δεμίρη.

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε τα εξής:

« Συμπληρώνεται περισσότερο από ένας αιώνας από την ανέγερση αυτού του μοναδικού χώρου με την ισχυρή ιστορική και συμβολική αξία. Η επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε με τόσο ά

ρτιο τρόπο έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς που είχαμε την τιμή να παραβρεθούμε, να τιμήσουμε τη μνήμη των εθνικών μας ευεργετών Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα οι οποίοι προσέφεραν πολλά στη χώρα τους και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Για όλους εμάς ο τρόπος που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν αποτελεί πρότυπο και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μία χώρα που δοκιμάζεται, ότι πάντα θα υπάρχουν άξιοι άνθρωποι με όραμα που θα κρατούν την Ελλάδα όρθια και θα κάνουν τους Έλληνες περήφανους».