Σα. Απρ 27th, 2024

Δήμαρχος Διονύσου: Είμαστε χωρίς ρεύμα εδώ και τρεις ημέρες – Πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ο ΔΕΔΔΗΕ

Ως μια δύσκολη μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για το Διόνυσο, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καλαφατέλης που μίλησε στον Αθήνα 9.84 καθώς όπως είπε η περιοχή είναι επί τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα και από την Τρίτη και χωρίς νερό.

«Εκατοντάδες πεύκα έχουν πέσει στους δρόμους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο εκχιονισμός των περιοχών μας. Βρίσκονται στην περιοχή ομάδες της ΕΜΑΚ και βοηθούν με όλες τις δυνάμεις τους», πρόσθεσε. «Πρέπει να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, έχουμε και ευάλωτες ομάδες. Υπάρχουν κάποιες γεννήτριες, αλλά δεν επαρκούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά ο δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σταδιακά το ρεύμα και το νερό
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφατέλη, εντός της ημέρας θα αρχίσει να δίνει ρεύμα η ΔΕΗ και σταδιακά θα έρθει και το νερό. Ωστόσο, υπογράμμισε «πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης ο ΔΕΔΔΗΕ με επιπλέον συνεργεία». Για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κ Καλαφατέλης τόνισε πως «ο δήμος έχει μεριμνήσει με την κοινωνική του υπηρεσία και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται».