Τρ. Απρ 16th, 2024

Η εξομολόγηση Μπακογιάννη για τα παιδικά του χρόνια – Οι διακοπές στα Χανιά και οι κασέτες του Καλογιάννη

Μια άγνωστη ιστορία από τα παιδικά του χρόνια εξομολογήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τον θάνατο του σπουδαίου ερμηνευτή Αντώνη Καλογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και θυμήθηκε τις καλοκαιρινές διακοπές του στα Χανιά την δεκαετία του 80’.

Το εμβληματικό τραγούδι «Άνοιξε το παράθυρο» του Αντώνη Καλογιάννη έφερε στο νου όμορφες αναμνήσεις, στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θυμάται τη γιαγιά του, Μαρίκα Μητσοτάκη, του να τραγουδά «δυνατά και με πάθος» το μουσικό αυτό διαμάντι στον δρόμο για την παραλία Μαράθι.

«Δεκαετία του ‘80, καλοκαιράκι, Χανιά. Ένα mazda 323, έξι παιδιά μέσα, το μεγαλύτερο μπροστά – αίσχος σήμερα – και η γιαγιά οδηγεί και μας πηγαίνει Μαράθι. Μπρος πίσω κάθε μέρα. Και κάθε μέρα στο κασετόφωνο έπαιζε κασέτα του Καλογιάννη «Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη». Τόσες φορές που τ´ακούσαμε αυτά τα τραγούδια, απ´έξω τα μάθαμε. Η γιαγιά τραγουδούσε δυνατά και με πάθος με το παράθυρο ανοιχτό. Μη τυχόν και δεν έμπαινε ο Μάης…

Για τον Καλογιάννη που μαζί του πέθανε ένα κομμάτι αυτής της παιδικής ηλικίας που όλα φάνταζαν εύκολα και σίγουρα και γελαστά… κι ας μην είχαμε προλάβει να βγάλουμε τα μπράτσα έξω και να μιλήσουμε σε καμιά μαμαζέλ», έγραψε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων.