Σα. Απρ 20th, 2024

Τζιτζικώστας για κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης: Ο ιερέας δεν είχε ταξιδέψει – Σκανάρουμε την περιοχή

Για τη διαδικασία εύρεσης του «ξενιστή» που αποτελεί το κρούσμα υπ αριθμόν «0» του νέου στελέχους του ιού στην περιοχή της Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα ένα είναι το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης για την ώρα, ενώ αλλεπάλληλα διαγνωστικά τεστ πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Μητρόπολη Νεαπόλεως στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου βρισκόταν συχνά ο αρχιδιάκονος αλλά και σε ακόμα τέσσερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

«Μια σειρά άλλων θετικών κρουσμάτων είναι υπό διερεύνηση αυτή την ώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μας προβληματίζει. Κυρίως για τα χαρακτηριστικά. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή», ανέφερε.

«Σκανάρουμε όλη την περιοχή για να δούμε από που προέκυψε αυτό το στέλεχος. Ο ιερέας αυτός δεν είχε ταξιδέψει. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρός άνθρωπος, τηρούσε τα μέτρα. Παρόλα αυτά ψάχνουμε τι μπορεί να είναι αυτό που έφερε το στέλεχος στον ιερέα. Είναι σημαντικό να βρούμε την πηγή για να κλείσει ο κύκλος, γιατί αν δεν βρεθεί ίσως κι άλλοι συμπολίτες μας νοσούν», τόνισε.

Έκανε μάλιστα έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων γιατί «η μόνο ασπίδα απέναντι στον κοροναϊό είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν εφησυχάζουμε».