Πα. Μαρ 29th, 2024

Υπουργείο Παιδείας: Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν τη Δευτέρα

Τελικά, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία. Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας ήρθε μετά το αναστάτωση που δημιούργησε η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως μετά το παράθυρο που άφησαν νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία τη Δευτέρα σε περίπτωση που υπάρξει αντίστοιχη εισήγηση από τους ειδικούς, υπογραμμίζει πως όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού.

«Η απόφαση που έχει ληφθεί ήδη από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της εισήγησης των ειδικών, προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1, καθώς και την εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από αύριο, Παρασκευή 8/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Προσθέτει δε, πως ήδη έχει εκδοθεί εγκύκλιος για ανάληψη υπηρεσίας από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και των ΣΜΕΑΕ για αύριο Παρασκευή 8/1.

«Όλα βαίνουν σύμφωνα με αυτόν τον προγραμματισμό, που στείλαμε στις 4/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ξεκινούν την Παρασκευή μέσω τηλεκπαίδευσης γυμνάσια και λύκεια

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά το υπουργείο Παιδείας.