Πα. Απρ 19th, 2024

Κοροναϊός – Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με Κασαπίδη και δημάρχους Κοζάνης: Η περιοχή βασανίζεται – Τα μεγέθη δεν είναι καλά

Την Κοζάνη επισκέφθηκε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία του κοροναϊού και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Ο υπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι κρίσιμη, ενώ παρουσιάζει βεβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Bρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Γιατί το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά. Η πόλη κι η περιοχή βασανίζεται, πάρα πολλούς μήνες, από τον κορωνοϊό.

Ο κορωνοϊός επιμένει κι είμαστε εδώ γιατί είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία και να ανοίξουμε σταδιακά την κοινωνία την αγορά και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην ζωή μας. Τα μεγέθη δεν είναι καλά, γι’ αυτό η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι δηλώσεις του υπουργού και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο ιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και οι δήμαρχοι των πέντε δήμων του νομού.