Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτέλεση των εργασιών επαναδιαγράμμισης σε κεντρικούς δρόμους του οδικού δικτύου της Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ» προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ που εκτελείται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.
Ειδικότερα σε εξέλιξη είναι τα έργα αξονικών διαγραμμίσεων με ακρυλικό χρώμα και επαναδιαγράμμισης των σβησμένων από τη χρήση διαβάσεων πεζών με υψηλής αντοχής ψυχροπλαστικό χρώμα και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς και σε άλλους κεντρικούς άξονες πέριξ του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Πειραιώς, Γ Σεπτεμβρίου, Σταδίου, Αγίου Κωνσταντίνου κλπ, δεδομένων και των ευνοϊκών κυκλοφοριακών συνθηκών που έχουν προκύψει από τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID -19.
Να σημειωθεί πως η ευκρινής διαγράμμιση, πέραν του προφανούς θετικού αισθητικού αποτελέσματος, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οδική ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Σ΄αυτό το πλαίσιο οι εργασίες εκτελούνται με ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά, υψηλής αντοχής στο χρόνο, κατά τις βραδινές ώρες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε σχετικά:
«Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, αντάξιο της Αττικής μας. Αξιοποιώντας τη μειωμένη κυκλοφορία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσουν να εργάζονται καθημερινά με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τους δρόμους της Αττικής μας και να περιορίσουμε κάθε πιθανό κίνδυνο για πεζούς και οχήματα».
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…