Πα. Απρ 19th, 2024

Έντονη ανησυχία για την Πάτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφερειάρχη

«Συναγερμός» έχει σημάνει για την Πάτρα, καθώς είναι μία από τις επτά περιοχές, στις οποίες αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόπσωπος, Στέλιος Πέτσας, που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του γιορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, εκφράζονται μαλιστα παραπάνω φόβοι για συνωστισμό και δημιουργία εστιών διασποράς του κοροναϊού.

Στο ίδιο πλάισιο, ήταν και πάλι ο κ. Πέτσας, ο οποίος, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, απηύθυνε μήνυμα ειδικά για την Πάτρα, καλώντας να μην γίνει η γιορτή του Αγίου Ανδρέα άλλη μία εστία υπερμετάδοσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, είχε σήμεραο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση που επικραττεί στην Πάτρα και κυρίως υπό τον φόβο να μην γίνει… δεύτερη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφεριάρχη

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Οι 7 περιοχές της επαρχίας του είναι στο «κόκκινο» -Στα ύψη τα κρούσματα

Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πηγή έντονης ανησυχίας και βασικός παράγοντας για την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου αποτελούν επτά περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Πάτρα, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας έκανε ειδική αναφορά στην Πάτρα, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, καθώς υπάρχει ανησυχία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει έκκληση για τήρηση των μέτρων. Κάλεσε τους πολίτες να τηρούν και να τηρήσουν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα μέσα με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με τα γνωστά αποτελέσματα. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μη γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή.