Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ο Νίκος Βαφειάδης αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Στη θέση της Αλεξίας Έβερτ

Το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει με απόφαση του δημάρχου ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Βαφειάδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων στον Νίκο Βαφειάθη μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Επίσης, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα προγράμματα ΤΕΒΑ , «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας, ΕΣΠΑ για διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και για τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάλυπτε η Αλεξία Έβερτ, ωστόσο μετά τo σάλο που προκάλεσαν τα σχόλιά της στο facebook αναφορικά με τους διαδηλωτές του Πολυτεχνείου, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτησή της.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αθηναίων ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξε να με ορίσει Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα αυτό με όλες μου τις δυνάμεις», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Βαφειάδης μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων στον δήμο της πρωτεύουσας.