Πα. Απρ 19th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Την σκληρή όψη της ελληνικής περιφέρειας έδειξαν τα στιγμιότυπα που ανήρτησε στο facebook ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης στον νομό Ηλείας.

Μαθητές δημοτικού – ελλείψει ίντερνετ- παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα στην αυλή καφενείου του χωριού.

Η εικόνα των παιδιών, τα οποία φορώντας μπουφάν κάνουν τηλεκπαίδευση στηρίζοντας τα κινητά τηλέφωνα σε κολοκύθες έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας μάλιστα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος προχώρησε βέβαια σε προμήθεια 15 τάμπλετ για τους μαθητές της Πεύκης, ωστόσο το πρόβλημα είναι βαθύτερο και απαιτεί ουσιαστικές λύσεις.

Γλυκόπικρη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τον δήμο Αθηναίων. Από τη μία η αναβάθμιση της αξιολόγησης από την Moody’s έφερε χαμόγελα από την άλλη όμως τα άστοχα σχόλια της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ έφεραν μεγάλη αναστάτωση.

Οι περί «τρωκτικών» και «κατσαριδών» χαρακτηρισμοί για τους διαδηλωτές του Πολυτεχνείου έθεσαν την κ. Έβερτ εκτός δημοτικού συμβουλίου, μετά την «καρατόμησή» της από τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ παρέμβαση στην οικία της πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Μάταια προσπάθησε να εξηγήσει η ίδια ότι δεν αναφερόταν στο ΚΚΕ, το κακό έγινε.

Θλίψη προκάλεσε στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης η απώλεια του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, ο οποίος τέθηκε σε προληπτική καραντίνα εξαιτίας επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αποχαιρέτησε τον μακαριστό μητροπολίτη με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα σπαρακτικό μήνυμα.

Την ίδια στιγμή στον δήμο Λαγκαδά έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, εννέα υπάλληλοι και τέσσερις αντιδήμαρχοι είναι θετικοί στη νόσο. Εις εκ των αντιδημάρχων μάλιστα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Θετική στον ιό διαγνώστηκε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Πουταχίδου, η οποία ανήρτησε instastory μέσα από το νοσοκομείο.

Πάντως ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων, Σπήλιος Τσιγάρας, όπως έγραψε στο προφίλ του στο facebook σύντομα θα χρειαστούμε άνωθεν βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Η Βόρειος Ελλάδα φλέγεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που έσπευσαν να συνδράμουν στο μεγαλύτερο ενεργό μέτωπο κοροναϊού στη χώρα.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες από την Κρήτη για την απόφασή τους να έρθουν εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που δίνει ο τόπος μας. Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές η αλληλεγγύη είναι η πιο σπουδαία πράξη», έγραψε ο περιφερειάρχης.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί. Ένα υγιέστατο αγοράκι.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς μετά την ανάδειξή του σε αντιπρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης.

Και μην νομίζετε ότι πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς το Κογκρέσο αποτελείται από 648 αιρετούς αξιωματούχους που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 150.000 Δήμους και Περιφέρειες των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και των 850 εκατομμυρίων κατοίκων τους.

Τιμή, αλλά και τεράστια ευθύνη για τον δήμαρχο Μυκόνου.

Ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συμμετείχε στην 4η Συνεδριακή Διάσκεψη της ΚΕΔΕ με ψηφιακό «οικοδεσπότη» την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Όχι μόνο για τις θέσεις του αλλά και για το «περιτύλιγμα», επιβεβαιώνοντας ότι όλα είναι θέμα εικόνας. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ο αυτοδιοικητικός επέλεξε να μην στέκεται μπροστά από το πολυφορεμένο φόντο ενός γραφείο ή ενός σπιτιού, αντιθέτως δημιούργησε ένα ευφάνταστο background με το σήμα της ΚΕΔΕ.

Μεγάλη προσπάθεια με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης για τους πολίτες γίνεται στον δήμο Πειραιά.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης επιχειρεί καθημερινά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του μεγάλου λιμανιού, κυρίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, απομακρύνοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία συχνά αποτελούν εστία μόλυνσης.