Τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
«Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί υποχρέωσή της τη συνεργασία και τις συνέργειες για τις ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.
Στην ατζέντα βρέθηκαν τα θέματα της Ψυχικής Υγείας και της αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.
Όπως δήλωσε η υπουργός, πρώτιστο μέλημα όλων είναι να παρέχουμε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους πολίτες ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν κι άλλες δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να στηριχθούν κατά την πανδημία οι πολίτες. Η κα Ράπτη αναφέρθηκε στη συνεργασία Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας Κρήτης με στόχο να δημιουργηθούν ένα πρότυπο κέντρο για τον αυτισμό κι ένα κέντρο ημέρας για Αλτσχαϊμερ, έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.
«Εκείνο το οποίο έχουμε ξεκινήσει είναι η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια Κρήτης για την δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για τον αυτισμό, το οποίο πρόκειται να γίνει εντασσόμενο μέσα στο ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα. Σε συνεργασία επίσης θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο ημέρας για Αλτσχάϊμερ που αφορά πολλές οικογένειες και τους ανθρώπους μας», τόνισε η κα Ράπτη.
Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του επεσήμανε πως «η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τόσο τη δομή για το Αλτσχάϊμερ όσο και για τον αυτισμό». Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε πως αυτό θα γίνει «μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την επόμενη προγραμματική περίοδο για να μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές αυτές».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης και στελέχη του υπουργείου.
Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε τη δωρεά της Seajets για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του…
Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026–2030, εντάχθηκε, με απόφαση του Δημήτρη Πτωχού η χρηματοδότηση…
Στις 472.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι…
Ισχυρές εγγυήσεις για την ορθή διαχείριση του νερού και την εύρυθμη λειτουργία του Κωπαιδικού πεδίου,…
Νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα Πευκάκια, έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους περιπάτου και αναψυχής της…