slider

Κρήτη: Πρότυπο Κέντρο για τον Αυτισμό ετοιμάζουν περιφέρεια και υπουργείο Υγείας

Τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί υποχρέωσή της τη συνεργασία και τις συνέργειες για τις ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.

Στην ατζέντα βρέθηκαν τα θέματα της Ψυχικής Υγείας και της αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.

Όπως δήλωσε η υπουργός, πρώτιστο μέλημα όλων είναι να παρέχουμε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους πολίτες ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν κι άλλες δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να στηριχθούν κατά την πανδημία οι πολίτες. Η κα Ράπτη αναφέρθηκε στη συνεργασία Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας Κρήτης με στόχο να δημιουργηθούν ένα πρότυπο κέντρο για τον αυτισμό κι ένα κέντρο ημέρας για Αλτσχαϊμερ, έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

«Εκείνο το οποίο έχουμε ξεκινήσει είναι η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια Κρήτης για την δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για τον αυτισμό, το οποίο πρόκειται να γίνει εντασσόμενο μέσα στο ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα. Σε συνεργασία επίσης θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο ημέρας για Αλτσχάϊμερ που αφορά πολλές οικογένειες και τους ανθρώπους μας», τόνισε η κα Ράπτη.

Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του επεσήμανε πως «η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τόσο τη δομή για το Αλτσχάϊμερ όσο και για τον αυτισμό». Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε πως αυτό θα γίνει «μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την επόμενη προγραμματική περίοδο για να μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές αυτές».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης και στελέχη του υπουργείου.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

8 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

13 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

13 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

16 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

16 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

16 ώρες ago