Σα. Απρ 20th, 2024

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες για την έξαρση της πανδημίας

Η έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού οδήγησε στην επιβολή τοπικού lockdown στην Καστοριά και λήψη αυξημένων μέτρων επίβλεψης στα Ιωάννινα και τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σέρρες.

Ο πρωθυπουργός στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με του 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς για την αποτίμηση της κατάστασης.

Δεν αποκλείεται από το πώς θα κυλήσει η τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες, ο πρωθυπουργός να προβεί σε διάγγελμα μέσα στην ημέρα ώστε να ανακοινώσει νέα αυστηρά μέτρα.

Ένα από τα βασικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ώστε να μπει φρένο σε εστίες υπερμετάδοσης όπως τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις νέων σε πλατείες.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχει πέσει και η καθολική χρήση μάσκας με το θέμα να εξετάζεται πώς μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Μία σκέψη είναι η χρήση σε πιο πολυσύχναστες οδούς, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Τέλος, ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.