Τε. Ιούν 12th, 2024

Κοροναϊός – Επικοινωνία δημάρχου Κιλκίς με Χαρδαλιά για τα περιοριστικά μέτρα

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά σε σχέση με το παρατεινόμενο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στο δήμο Κιλκίς για λόγους αποτροπής της διασποράς του Covid -19.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά για τα δεδομένα που υπαγορεύουν την συνέχιση της καραντίνας στην περιοχή μιας και ο χαμηλός αριθμός των επίσημων καταγεγραμμένων κρουσμάτων δε δικαιολογεί την αυστηρότητα των επιβληθέντων μέτρων, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σε επίπεδο γεωγραφικής κατανομής ανά την επικράτεια. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί δημοσίως για το ανακύψαν θέμα τις επόμενες ημέρες.

Ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. Χαρδαλιά έγινε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και σε συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Παύλος ΤονικιδηςΔημήτρης Τσαντάκης και Δημήτρης Αγαθόπουλος. Οι αρχηγοί των άλλων δύο Δημοτικών Συνδυασμών κ.κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης και Ιωάννης Φαχουρίδης ενημερώθηκαν τηλεφωνικά.

Σεβόμενη απολύτως τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας η  Δημοτική Αρχή αναμένει την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τα ισχύοντα μέτρα έναντι του Covid -19 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, επιθυμώντας να συμβάλλει με εξειδικευμένες προτάσεις  στην καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος.