Πα. Απρ 19th, 2024

Κρήτη: Ο Αρναουτάκης «κυνηγάει» το χρίσμα και από τη ΝΔ

Αποτελεί κοινό μυστικό στους παροικούντες την Περιφέρεια Κρήτης, ότι ο νυν περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης , μετά το «χρίσμα» που του έδωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επιθυμούσε διακαώς να τον στηρίξει και ο ερχόμενος, που δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις δύο επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς, έχει συνομιλήσει και δυο-τρεις φορές στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ο Αρναουτάκης θέλει όσο τίποτα άλλο να κλείσει την καριέρα του με τον τίτλο του «οικουμενικού» περιφερειάρχη. Αυτός είναι ο λόγος που τα έχει καλά με όλους. Ωστόσο, επειδή η Ν.Δ. δεν τον έχει και πολύ μεγάλη ανάγκη, θα ήταν χρήσιμο στην περίπτωση που του έδινε το χρίσμα, να πει και μια καλή κουβέντα για τον Κυριάκο.

Αλλωστε, την επομένη των εκλογών δεν θα χρειαστεί να ξαναδεί τον Τσίπρα, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, εκτός από κόμμα, θα αναζητεί και δικηγόρους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η στήριξη της Ν.Δ. στον Αρναουτάκη θα έδινε τέλος και στα όνειρα που έχει αρχίσει και κάνει ο επιχειρηματίας Καράντζης, για υποψήφιο από τα Ανώγεια.