Πα. Απρ 26th, 2024

«Γαλάζιος εμφύλιος» στον δήμο Κατερίνης

Το απόλυτο μπάχαλο φαίνεται να επικρατεί στον Δήμο Κατερίνης αναφορικά με τον υποψήφιο που θα έχει τη στήριξη της Ν. Δ .ενόψει των δημοτικών εκλογών. Ο λόγος είναι ότι τρία πρόσωπα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο εμφανίζονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι, και μάλιστα με… στήριξη.

Ο νυν δήμαρχος της πόλης, Σάββας Χιονίδης , έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη θητεία. Στη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία, ο Σ. Χιονίδης θεωρείται πρόσωπο του περιβάλλοντος του Ευ. Μεϊμαράκη, κάτι που κάνει πολλούς να υποστηρίζουν ότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του έχοντας τη στήριξη του πρώην προέδρου.

Η κατάσταση περιπλέκεται από τη στιγμή που ο βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό, Κώστας Κουκοδήμος, ανακοίνωσε σε εκδήλωση ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, παρουσία βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Από την Πειραιώς υπάρχει διαρροή ότι έχει το «ΟΚ» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεταπήδησή του στον δήμο και ότι είναι ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., ενώ στην εκδήλωση ανέγνωσε μηνύματα των πρώην προέδρων του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην εξίσωση προστέθηκε και άλλο ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον Θανάση Λιακόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη Χιονίδη και ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος. Μέσα στο καλοκαίρι, μάλιστα, είχε κατέβει στην Αθήνα, κάνοντας συναντήσεις στην Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, επιδίωξε να πάρει τη στήριξη με το επιχείρημα ότι ο κ. Χιονίδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Τελικά ούτε στήριξη πήρε, ούτε ο Σάββας Χιονίδης θα κατέβει για βουλευτής.

Οι τρεις υποψηφιότητες από τη Ν.Δ. κρίνονται απαγορευτικές, ειδικά από τη στιγμή που η απλή αναλογική κάνει ιδιαίτερα δύσκολο τον σχηματισμό αυτοδύναμης πλειοψηφίας. Οπότε όλοι περιμένουν μια άνωθεν παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης, με τον κ. Κουκοδήμο να έχει αυτήν τη στιγμή το προβάδισμα για το «γαλάζιο» χρίσμα, με το σύνολο των εκτιμήσεων να τον εμφανίζουν να οδηγεί την κούρσα.