Πα. Απρ 19th, 2024

Τα τρία πρόσωπα της Κρήτης που συζητιούνται για τις επόμενες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές

Τρία πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης, που φροντίζουν να φιλοτεχνούν το προφίλ τους, ώστε να αποκτήσουν χαρακτηριστικά ανερχόμενης πολιτικής προσωπικότητας, αναμένεται να παίξουν κεντρικό ρόλο στις επόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρώτος είναι ο 38χρονος δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι «μετοχές» του οποίου έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα διαμορφώνοντας καλές σχέσεις με τη «γαλάζια» κυβέρνηση, παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Με καταγωγή από το Καστέλλι Κισάμου, ο επί 8,5 χρόνια εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Κρήτης, έχει διατηρήσει στενές επαφές με τον ηγετικό «πυρήνα» της ομάδας του Στ. Αρναουτάκη, ενώ διαμόρφωσε και ειλικρινείς σχέσεις με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ (και τον πρώην υπουργό Γ. Σταθάκη), ο οποίος λέγεται ότι τον στήριξε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2019.

Το όνομα του κ. Σημανδηράκη ακούγεται από τώρα για τη διάδοχη κατάσταση Αρναουτάκη στην Περιφέρεια. Σε συζητήσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών κύκλων ακούγεται και το όνομα του επίσης 38χρονου δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα για μελλοντική μεταπήδησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (που στις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ) έχει άριστες σχέσεις με την Φώφη Γεννηματά, ενώ έχει ήδη πάρει την «κρυάδα» βουλευτικών εκλογών, το 2015, όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ. Από τον χώρο της Ν.Δ., συζητείται ο 45χρονος δήμαρχος Ανωγείων Ρεθύμνου, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το όνομά του είχε εμπλακεί σε σενάρια υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο εν λόγω σχεδιασμός δεν προχώρησε, με αρκετούς τώρα να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να «περπατήσει» ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε επόμενες κάλπες.

Πηγή: Secret