Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Πειραιά: Πραγματοποιήθηκε η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Κολυμπάμε για τη ζωή»

«Κολυμπάμε για τη ζωή». Mε αυτό το μήνυμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η σκυταλοδρομία κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020».

Σκοπός της σκυταλοδρομίας ήταν η υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε η δυνατότητα συνεισφοράς, με όποιο ποσό επιθυμούσε ο καθένας, στο έργο του Ομίλου.

Πρεσβευτής της εκδήλωσης ήταν ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κολύμπησε, προκειμένου να συμπληρωθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγάπης και προσφοράς.
Στη σκυταλοδρομία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με την οικογένειά του, όπου κολύμπησαν για τον καλό αυτόν σκοπό, καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος.

 

Στη σκυταλοδρομία, οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 96 χιλιάδες μέτρα και συγκεντρώθηκαν για τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, 1030 ευρώ.

 

Στην εκδήλωση, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η σκυταλοδρομία κολύμβησης είναι μια από τις σημαντικές στιγμές του φετινού εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, οι οποίες είναι λιγότερες φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Θεωρώ πολύ σημαντική τη σημερινή πρωτοβουλία, μία σκυταλοδρομία μαζί με τον όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ», για τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο και αγωνίζονται γι αυτό. Μαζί μας είναι ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής της προσπάθειας αυτής, ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, ο σύμβουλός μου Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σκυταλοδρομίας και ο οποίος περνάει μία περιπέτεια τον τελευταίο χρόνο, άρα η παρουσία του είναι και ουσιαστική, αλλά και σημειολογική. Φυσικά, και ο όμιλος «ΑγκαλιάΖΩ», με τον οποίο έχουμε μία ευρύτερη συνεργασία.

Θεωρώ ότι ο Δήμος Πειραιά και όλοι οι Δήμοι πρέπει να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Τις στηρίζουμε και θα τις στηρίζουμε.

Πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που πασχίζουν και αγωνίζονται κατά του καρκίνου. Είναι κάτι που βιώνουμε ο καθένας τουλάχιστον μία φορά στην ευρύτερη οικογένειά του, στο στενό οικογενειακό ή στο φιλικό του περιβάλλον.

Σκοπός είναι όχι μόνο να αναγνωρίζουμε τον αγώνα τους, αλλά να συμπαραστεκόμαστε σε όποια ενέργεια μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον σκοπό.

Με χαρά θα κολυμπήσω κι εγώ, τα παιδιά μου, η σύζυγός μου, για να συμβάλουμε κι εμείς στο να πετύχει αυτή η σκυταλοδρομία.

Ευχαριστώ όσους συμμετέχουν και φυσικά τον όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε :

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για εμάς στον Ο.Π.Α.Ν. και στον Δήμο Πειραιά. Υλοποιούμε στην ουσία, την ιδέα του φίλου Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος ήρθε και μάς κάνει όλους χαρούμενους. Πραγματικά, δεν τον περιμέναμε καθότι είναι χειρουργημένος δυο-τρεις ημέρες.

Έχουμε περίπου 300 συμμετοχές και θα προσπαθήσουμε να «γράψουμε» όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε. Βέβαια, σημασία δεν έχει αυτό, σημασία έχει πόσοι θα βουτήξουν στο νερό και το ποσό που θα συγκεντρωθεί για τους σκοπούς του  «ΑγκαλιάΖΩ», ενός συλλόγου που στηρίζει τις οικογένειες των ανθρώπων που νοσούν. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλους, να βοηθάμε όπως μπορούμε και να περνάμε το μήνυμα που μάς περνά και ο φίλος Βασίλης, πως ό,τι και να έχεις οφείλεις να παλεύεις, να συνεχίζεις και να προχωράς στη ζωή σου».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι μία ηλιόλουστη ημέρα και είναι αυτό το οποίο από μόνο του, μάς δίνει δύναμη γι΄ αυτό που θα δούμε σήμερα εδώ, στα Βοτσαλάκια, στο κολυμβητήριο. Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το «ΑγκαλιάΖΩ», την ομάδα εθελοντών κατά του καρκίνου σήμερα, σε αυτόν εδώ τον συμβολικό αγώνα, ο οποίος είναι ένας αγώνας πραγματικά για τη ζωή.

Η σημερινή ημέρα τυχαίνει να είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Γυναικολογικού Καρκίνου και γι΄ αυτό το σημερινό μήνυμα είναι ακόμη πιο σημαντικό».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» κα Αναστασία Πασακοπούλου, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Πρώτα από όλα τον Δήμαρχο της πόλης μας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν με μεγάλη αγάπη για τον όμιλό μας, για το έργο μας κατά του καρκίνου, με 44 χρόνια προσφοράς στον Πειραιά. Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον κ. Γιαννιώτη, ο οποίος ηγείται σε αυτή την προσπάθεια και όλους τους ανθρώπους που με τόση αγάπη, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον όμιλό μας».

 

Ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι για καλό σκοπό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ», τον σύλλογο κατά του καρκίνου. Ήταν η ιδέα του Βασίλη Τοκάκη ο οποίος έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό το event. Ακούω ότι έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, πάντα τηρώντας τα μέτρα που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο ΕΟΔΥ.

Είναι πολύ συγκινητικό όλος ο κόσμος να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια, να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και χαίρομαι γι΄ αυτό. Θα κολυμπήσω κι εγώ κάποια μέτρα, όπως είπα για καλό σκοπό και πιστεύω ότι θα είναι τα πιο ωραία μέτρα».

 

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Από τότε που σταμάτησα το κολύμπι είναι η πρώτη φορά που πέφτω πάλι στην πισίνα ως αθλητής. Κολυμπάμε για καλό σκοπό, πολεμάμε τον καρκίνο με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε εδώ για το «ΑγκαλιάΖΩ» και συνολικά σε αυτή τη σκυτάλη, γιατί είναι μία σκυταλοδρομία θα διανυθούν όπως άθροισα τα μέτρα από τις δηλώσεις, 96 χιλιόμετρα».

 

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος έχει νοσήσει από καρκίνο, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και στην ομιλία του τόνισε:

«Ήταν μια πρωτοβουλία που είχα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, οπότε και νόσησα και ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στην ιδέα αυτή, οι φίλοι Νίκος Γέμελος και Σπύρος Γιαννιώτης, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα και να γίνεται κάθε χρόνο στις Ημέρες Θάλασσας. Είμαι πραγματικά συγκινημένος και χαρούμενος που ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αγκάλιασε με όλη τη σημασία της λέξης, αυτή την ιδέα να κάνουμε αυτή τη σκυταλοδρομία. Μέχρι να νοσήσω ο καρκίνος ήταν ένας φόβος. Ο καρκίνος είναι το μακριά από εμάς, αλλά είναι το κοντά σε μας. Ο καρκίνος υπάρχει, ο καρκίνος είναι εδώ και τον καρκίνο τον αντιμετωπίζουμε. Όπως και κάθε δυσκολία στη ζωή μας. Έπρεπε δυστυχώς να νοσήσω για να καταλάβω τη σημασία και την αξία που έχουν κάποια πράγματα. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι δεν σταματάμε. Εγώ την Τετάρτη ήμουν στο χειρουργείο. Σήμερα είμαι εδώ. Αφαίρεσα τον δεύτερο καρκίνο από τον εγκέφαλό μου. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε, δεν σταματάμε πουθενά. Η ανθρώπινη δύναμη και η ανθρώπινη ψυχή είναι τεράστια. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία αυτή. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο και φίλο Γιάννη Μώραλη».

 

Video με δηλώσεις από τη σκυταλοδρομία κολύμβησης: