Πα. Απρ 26th, 2024

Οι «μνηστήρες» για τη διαδοχή του Παναγιώτη Νίκα στον Δήμο Καλαμάτας

Μία πολύ δύσκολη εξίσωση µε πολλές παραµέτρους έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα για τη Νέα ∆ηµοκρατία στον ∆ήµο Καλαµάτας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις πληροφορίες που θέλουν τον νυν δήµαρχο της µεσσηνιακής πρωτεύουσας, Παναγιώτη Νίκα, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Η φηµολογία αυτή πάντως έχει αρχίσει να αποκτά βάση, ειδικά µετά τις δηλώσεις του Π. Νίκα στην τοπική εφηµερίδα «Θάρρος», όπου παραδέχθηκε ότι τον ενδιαφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό προϋποθέσεις, ενώ αναφέρθηκε ονοµαστικά στον Πέτρο Τατούλη, βάζοντάς τον ουσιαστικά απέναντί του ενόψει της προεκλογικής περιόδου που ξεκινάει. Η µετακίνηση αυτή όµως ανοίγει τον κύκλο της διαδοχής του στον ∆ήµο Καλαµάτας, ο οποίος αποτελεί για πολλούς λόγους στοίχηµα.

Από τη µία η Πειραιώς δεν θέλει να χάσει µία από τις µεγαλύτερες πόλεις της Πελοποννήσου και από την άλλη ο Αντ. Σαµαράς θέλει να αποκαταστήσει τη δύναµή του στην περιοχή, καθώς µε τον Π. Νίκα δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. Μέχρι να υπάρξει κάτι οριστικό, πολλά ονόµατα συζητιούνται στη Μεσσηνία. Ενα από αυτά είναι του δηµοτικού συµβούλου, χειρουργού Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος σίγουρα θα βρει απέναντί του τον επίσης δηµοτικό σύµβουλο, Μιχάλη Αντωνόπουλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2014.

Ενα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι αυτό του πρώην αντιδηµάρχου Γιώργου Σπίνου, ο οποίος προέρχεται από το νεοδηµοκρατικό περιβάλλον. Από τον ίδιο χώρο προέρχεται και ο δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος ωστόσο αποτελεί άνθρωπο του Πέτρου Τατούλη, κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση για στήριξή του από την Πειραιώς.

∆ικηγόρος είναι και ο Κώστας Μαργέλης, ο οποίος κινείται αργά και µεθοδικά, κάτι που δεν έκανε το 2014, χωρίς να αποκαλύπτει τι πρόκειται να πράξει, µε τον κίνδυνο να καθυστερήσει υπερβολικά. Ολα πάντως θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά για τα παραπάνω ονόµατα λόγω της απλής αναλογικής, που προϋποθέτει µετεκλογικές συνεργασίες.