Ïìéëßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôçí ðáñïõóßáóç ôïõ ÍÝïõ ÐñïãñÜììáôïò ÁíÜðôõîçò êáé Áëëçëåããýçò ãéá ôçí Áõôïäéïßêçóç, "Áíôþíçò Ôñßôóçò", ôçí ÐÝìðôç 18 Éïõíßïõ 2020, óôï ÊÝíôñï Ðïëéôéóìïý ºäñõìá Óôáýñïò ÍéÜñ÷ïò. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου επιδόθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες κυβέρνηση και δήμοι, προκειμένου να επιτύχουν την έγκαιρη προμήθεια μασκών στα σχολεία της επικράτειας.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε πρώτα απ’ όλα την επιλογή της κυβέρνησης να αναθέσει την δύσκολη αποστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αλλά και την ίδια την Ένωση που έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο.
Παρά τις ενστάσεις που εξέφρασε μερίδα των δημάρχων στην απόφαση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου να αναλάβει την ευθύνη για τον διαγωνισμό, τον έλεγχο ποιότητας των μασκών και τελικά την έγκαιρη αποστολή τους στα σχολικά συγκροτήματα της χώρας πριν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι», φάνηκε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάστηκε με αποτελεσματικότητα ώστε να μην μείνει κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός χωρίς την απαραίτητη μάσκα προστασίας.
Άλλωστε η αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, στην ουσιαστική συμβολή της ΚΕΔΕ στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αποτελεί τη σημαντικότερη αναγνώριση για τον Δημήτρη Παπαστεργίου και το ΔΣ της Ένωσης.
Αντίστοιχα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, το πρωί της Δευτέρας έκανε λόγο για άψογη συνεργασία σε χρόνο ρεκόρ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τονίζοντας ότι για την ανάθεση του δύσκολου έργου επελέγη η Ένωση για λόγους διαφάνειας και στήριξης της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «η Κεντρική Ένωση Δήμων, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους».
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…
Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…
Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…